Glutenfria Frallor
Goda enkla frallor att slänga ihop på morgonen och njuta av till frukosten eller kanske som en kvällsmacka är inte allt för dumt.
Smaken är väldigt neutral vilket (med andra ord "brödig") vilket gör att den går lätt ner även i kräsna munnar (läs: barn och skeptiker).
Bovetet är en sådan fantastisk näringsrik mjölsort att jag tycker om att ofta använda det i olika bakverk. Men är inte överförtjust i smaken. Men i kombination med havremjöl och rismjöl märker man inte av den distinkta bovetesmaken.
Vill du dra ner på kolhydrater kan du enkelt byta ut rismjölet mot något annat mjöl du föredrar, du skulle kunna öka bovetet och havre exempelvis.
När det kommer till salt, så gör det stor skillnad att ha lite salt i brödet. Jag föredrar att använda finare och hälsosammare havssalt från Celtic Havssalt.
Som med alla våra recept kan du enkelt byta ut kokosolja mot ghee och vice versa.
Skälet till att jag skrivit att man kan använda guarkärnmjöl är för att jag hade slut på psylliumfröskal och provade använda det och det gick alldeles utmärkt. Men använder du det så behövs aningens mindre vattenn. Annars tycker jag väldigt mycket om psylliumförskal i mina brödbak. Förutom att det ger en saftigare och godare smak till brödet så får man mer fibrer på köpet.
Kategori: | Frukost Bröd |
Seasons |
Du behöver:
Recept
2 dl Havremjöl |
2 dl Bovetemjöl |
2 dl Rismjöl |
2 tsk Bakpulver |
1 msk Psylliumfröskal (eller 1 tsk Guarkärnmjöl) |
1 tsk Havssalt |
0.25 dl Kokosolja |
2.5 dl Vatten (eventuellt lite mer) |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 185 grader
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Häll ner oljan och rör runt.
- Häl ner vatten pö om pö och rör runt så det blir en jämn smet.
- Olja en plåt eller sätt på bakplåtspapper.
- Blöt dina händer och rulla degen i 6 bollar. Platta till dem lite grann.
- Sätt in i ugnen på 185 grader i 20-25 min.