Sätt på ugnen på 180 grader.
Ta fram en springform och smörj in den med kokosolja eller ghee och "bröa" med riven kokos.
Vispa äggen med elvisp, rätt så länge. När du trott att du vispat klart - vispa lite till!
Tillsätt äkta vaniljextraktet och
kokosnektarn i äggen och vispa runt. Tillsätt sedan smält
ghee eller
kokosolja i äggen och runt runt.
Häll mandelmjöl, tapioca, bakpulver och bikarbonat i en bunke och rör runt. Häll sedan försiktigt ner mjölblandningen i äggvispet samtidigt som du vispar på låg hastighet så det blir till en slät smet.
Häll i smeten i springformen och sätt in i ugnen.
Ha den inne i ugnen i ca 30-40 min. Tills den är gyllenbrun och när du sätter ner en sticka i den så ska den komma ut utan kladd på.
Under tiden kakan är i ugnen - mosa eller mixa 1-2 stycken bananer och blanda ner kokosnektar i banansmeten.
När kakan är klar låt den svalna helt innan du rör den. När den är helt svalnad ta en vass kniv och dela den i två delar, så du har två tortbottnar.
Nagga den nedre tårtbotten med en gaffel.
Smet på bananmoset på den nedre tårtbotten och sätt sedan på den övre tårtbottnen.
Innan servering:
Dekorera tårtan med kokosgrädde och jordgubbar.