Mjuk pepparkaka
Super easy
Cheap
Något man verkligen behöver varje vinter är en varm mjuk pepparkaka, gärna med lite glögg och annat vintergott.
När man väl bakat den här mjuka glutenfria pepparkakan utan socker så kommer man vilja baka om den så många gånger. Man kan inte få nog, så god och vintrig är den!
Kategori: | Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Recept
5 st ägg |
1 dl Björksocker xylitol (eller erytritol) |
2 dl mandelmjöl |
1 dl rismjöl |
2 tsk bakpulver |
0.25 tsk bikarbonat |
0.5 tsk malen nejlika |
1 tsk malen kardemumma |
3 tsk malen kanel |
1 dl kokosolja eller ghee |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smörj in en kak- eller brödform med kokosolja eller ghee och bröa lite lätt med kokosflingor.
- Vispa äggen poröst och tillsätt xylitol (björksocker) och vispa jämnt.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Tillsätt de torra ingredienserna i äggblandning och rör runt.
- Rör ner kokosoljan eller ghee:t och rör runt.
- Häll ner smeten i den smorda kakformen och sätt in i ugnen i 30-40 min
- Känn med en sticka när du tror den är klar.
- Låt svalna helt innan servering.
- Garnera eventuellt med sockerfri pepparkaksglasyr (jag gjorde den lite lösare än i det här receptet, genom att tillsätta lite mer citronsaft, det gav kakan en god liten syrlig touch).