Måndagspannkakor
Super easy
Cheap
Vad vore en receptbok utan pannkakor? Nej, precis. En sådan klassiker som de flesta av oss har vuxit upp med i någon form är ett måste i köksrepertoaren. Så nu kommer också vi med ett recept. (Om man bortser från våra bovetecrêpes)
Lätt som en plätt att få till fria från vetemjöl, mjölk och annat som vi inte borde äta.
Dessa blir många gånger huvudaktören i vår måndagsbrunch tillsammans med en mängd gomkittlande tillbehör. Bland annat har vi haft instant chokladglass, banan-jordnötsglass eller passionsfruktsglass, chokladsås, nutella, mandelsmör, frukter och bär. Alternativen är många.
Så här gör du dem för lika sköna måndagar som vi har (eller valfri annan dag)
Kategori: | Frukost Fika & Desserter |
Seasons |
Du behöver:
Recept
2 st mogna bananer |
2 st ägg |
3 dl rårismjöl |
1.5 dl linsmjöl eller durramjöl |
0.5 tsk salt |
2 dl nötmjölk eller vatten |
2 msk ghee till stekning |
Tillbehör
frukt & bär |
lönnsirap, smör och rostade pecannötter |
bananglass |
nutella |
chokladsås |
nötsmör |
Gör så här:
- Vispa bananerna, kläck äggen däri och vispa ihop. Vispa sedan med hälften av vätskan.
- Blanda torringredienserna separat och blanda sedan ner i banan och ägg.
- Häll på med mer vätska tills du får en lagom rinnig pannkakssmet.
- Hetta upp pannan (använd allrahelst en välanvänd gjutjärnspanna) och lägg sedan i ghee för bästa non-stick-effekt. Det tar runt 1 minut per sida på hög värme.
- Fyll på med någon tesked ghee efter varje färdig pannkaka. Lyssna på det terapeutiska ljudet av fräsande pannkakor och känn hur aptiten ökar.
- Servera med valfria tillbehör och ett gott te / finkaffe. Gör en pannkakstårta om du är på tårthumör :)