Skip to main content
Må bra naturligt logo
Mörk Chokladtårta raw glutenfri
Super easy
Cheap

Chokladtårta. Choklad + Tårta. Kan det bli bättre än så?

Ja den är till och med hälsosam och lätt att göra.

Självklart finns det inget raffinerat vitt socker i den istället sötas den med dadlar eller aprikoser samt lönnsirap (eller annan sötning som du väljer).

Nötterna går att byta ut, men dessa är de vi valde att göra den med. Men prova dig gärna fram med det som du har hemma eller känner för.

Nu - Kan det bli bättre än så här?

Skulle inte tro det.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Rawfood Detox
Seasons

Du behöver:

Botten

1 dl Macademianötter
1 dl Mandlar (gärna blötlagda en stund)
10 st Färska Dadlar
1 dl Riven Kokos
1 nypa Salt
1 nypa Äkta Vaniljpulver
0.5 dl Rå Kakaopulver

Fyllning

6 st Färska Dadlar (eller osvavlade aprikoser - blötlagda en stund)
3 dl Cashewnötter (blötlagda allra helst över natten)
0.5 dl Vatten
1 dl Kakaosmör, smält
1 dl Kokosolja, smält
2 dl Rå Kakao
1 nypa Salt
2 nypor Äkta Vaniljpulver
1 dl Kokosnektar (Lönnsirap, Yaconsirap eller liknande)

Garnering

Passionsfrukt
Bipollen

Gör så här:

  1. Börja med att blötlägg cashewnötterna till fyllningen, allra helst i minst 4 h (över natten går också bra).
  2. Fortsätt sedan med att i en mixer mixa nötterna till bottnen. När de blivit mixade till önskad storlek och konsistens häll i dadlarna och de andra ingredienserna till bottnen och mixa.
  3. Tryck ut bottnen i en springform.
  4. Ställ in bottnen i kylen medan du gör fyllningen.
  5. Skölj cashewnötterna och mixa dem nästan släta (i en höghastighetsmixer som vår blendtec blir smeten helt slät och går snabbt, men i en låg hastighets mixer får man räkna med att det tar längre tid).
  6. Tillsätt sedan dadlar, vatten, kokosnektar, salt och vanilj och mixa slät.
  7. Smält kakaosmör och kokosolja i ett vattenbad.
  8. Vispa i kakaopulvret i smör/olje-blandningen.
  9. Häll sedan förisktigt i kakao-smör/olje blandningen i cashewblandningen under omrörning.
  10. Häll chokladsmeten över bottnen.
  11. Ställ tillbaka i kylskåpet i ca 4 h (men allra helst över natten) så att fyllningen får stelna till ordentligt och smakerna får safta till sig. Visst är det jobbigt att vänta, men tro mig den är helt klart väntan värd!

Bli först att kommentera



Dela det här receptet