Höstskogskakor
Super easy
Cheap
Saftiga kakor som är lika goda i skogen på utflykten som med en kopp te en mörk höstkväll.
Kategori: | Frukost Paleo Keto |
Seasons |
Du behöver:
Recept
1.5 dl Kokos |
1.5 dl Mandelmjöl |
1.5 dl Havremjöl |
1 msk Psylliumfröskal |
1 tsk Bakpulver |
0.5 tsk Himalayasalt |
2 tsk Kanel |
0.5 dl Rissirap (kan även bytas mot Kokosnektar, Lönnsirap eller Honung) |
2 msk Kokosolja/Ghee |
2 dl Kokosmjölk |
Gör så här:
- Blanda kokos, mandelmjöl, havremjöl, bakpulver, psylliumfröskal, himalayasalt och kanel i en stor bunke.
- Försiktigt smält kokosoljan/ghee om det inte redan är mjukt.
- Rör långsamt ner kokosmjölken samtidigt som du rör om. Det ska bli en kladdig smet.
- Låt den vila i kylskåpet i 15 min. Forma runa bollar och lägg på en bakplåtspappers-/silikon-/insmord plåt. Platta till bollarna lite.
- Sätt in i ugn i 15 min på 175°. Använd en provsticka för att se så att den inte fortfarande är allt för kladdig. Eventuellt vänd kakorna och grädda ytterliggare 5 min. Se till att de inte bli för torra.
- Låt vila på galler tills de har svalnat helt.
- Vi kallar dem höstskogskakor för de är en så trevlig kaka att ta med på höstskogspromenader. Men de fungerar givetvis lika bra att äta vilken tid på året med en god kopp te.