Skip to main content
Må bra naturligt logo
Raw Hallonmousse på Lakritsbotten
Super easy
Cheap

En sån oerhört god dessert att bjuda gästerna på eller mumsa på själv. Den har varit uppskattad på många bjudningar. Det jag älskar med den är att den går så snabbt att slänga ihop, har oerhört god smak och är fullproppad med näring.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Rawfood Äggfritt
Seasons

Du behöver:

Botten

1 dl mandlar
0.5 dl kokosflingor
6 st dadlar, urkärnade
1 msk kokosolja
1 tsk lakritspulver (mer om du vill)
1 nypa havssalt

Mousse

2 dl frysta hallon som fått tina
1 st mogen avokado
2 msk kokosnektar (du kan byta ut till det du föredrar/har hemma: rå honung, rissirap eller lönnsirap)
0.5 tsk äkta vaniljextrakt

Gör så här:

  1. Mixa mandlarna i din blender (jag väljer att mixa med twister jar).
  2. Tillsätt dadlarna, kokosen, lakritspulver och havssalt och mixa lite till. Häll sedan i kokosoljan.
  3. Mixa tills det blivit en kladdig smet. Tryck ut i dessertglas som du vill servera i. Ställ i kylskåp medan du gör moussen.
  4. Häll i de tinade hallonen och avokadon i blendern och mixa. 
  5. Tillsätt kokosnektar och vaniljextrakt, mixa.
  6. Häll upp ovanpå lakritsbotten. Servera direkt eller låt de vara i kylskåp tills du vill servera dem.
    Hallonmousse pin

Bli först att kommentera



Dela det här receptet