Placera en burk kokosmjölk i kylen minst några timmar innan. (Vi har alltid minst en kokosmjölk/-grädde i kylen för spontan bakning).
Häll valnötterna och mandlarna i en köksassistent (vi använder den helt fantastiska blendern
Blendtec) och mixa väl.
Kärna ur dadlarna och häll i dem i köksassistenten några i taget, mixa väl.
Det ska bli en kladdig deg som håller ihop när du trycker till den.
Sätt bakplåtspapper i en fyrkantig burk/form.
Häll ut degen på bakplåtspappret.
Krossa några valnötter och strö på degen. Fördela valnötterna.
Tryck sedan ut degen gör den så jämn som möjlig.
Du kan lyfta upp bakplåtspappret och dra ihop kanterna lite för att göra degen tjockare
Sätt sedan tillbaka degen igen i formen och platta till ytterligare.
Sätt in formen i kylskåpet medan du gör glaceringen.
Smält chokladen i ett vattenbad på låg värme på spisen.
Ta fram kokosmjölken från kylen och öppna burken.
Skopa ut det tjockare övre lagret och placera i en bunke. Förhoppningsvis blir det minst ca 1 dl.
Häll den smälta chokladen i samma bunke.
Vispa med en elvisp så det blir tjockt och krämigt.
Tillsätt sötningen och saltet och vispa. Du kan använda
björksocker/xylitol eller någon annan sötning du föredrar.
Ta ut formen från kylskåpet. Fördela glaceringen i ett jämnt lager på botten med hjälp av en slickepott.
Garnera med krossade valnötter, riven choklad och/eller Kakaonibs.
Bitarna som inte blivit uppätna kan förvaras i kylskåpet i upp till 1 vecka.