Vad vore en receptbok utan pannkakor? Nej, precis. En sådan klassiker som de flesta av oss har vuxit upp med i någon form är ett måste i köksrepertoaren. Så nu kommer också vi med ett recept. (Om man bortser från våra bovetecrêpes)
Lätt som en plätt att få till fria från vetemjöl, mjölk och annat som vi inte borde äta.
Dessa blir många gånger huvudaktören i vår måndagsbrunch tillsammans med en mängd gomkittlande tillbehör. Bland annat har vi haft instant chokladglass, banan-jordnötsglass eller passionsfruktsglass, chokladsås, nutella, mandelsmör, frukter och bär. Alternativen är många.
Så här gör du dem för lika sköna måndagar som vi har (eller valfri annan dag)
Kategori: | Frukost Fika & Desserter |
För 2 person(er)
2 st mogna bananer |
2 st ägg |
3 dl rårismjöl |
1.5 dl linsmjöl eller durramjöl |
0.5 tsk salt |
2 dl nötmjölk eller vatten |
2 msk ghee till stekning |
frukt & bär |
lönnsirap, smör och rostade pecannötter |
bananglass |
nutella |
chokladsås |
nötsmör |