Ett riktigt gott glutenfritt bröd som kan vara en bas för brödrecept då man kan byta ut mjölsorter efter tillgång och smak, inte precis som man vill, men nästan. Viktigt är att mängden blir densamma. Som med all glutenfri bakning behöver man blanda olika mjölsorter med olika egenskaper för att få en bra konsistens. Vill du byta ut ex potatismjöl, ta då ett annat stärkelserikt mjöl som tapioca, majsstärkelse eller rismjöl så kommer resultatet bli riktigt bra. Så gå med andra ord inte All In på majsmjöl - då får du antagligen en kompakt klump polenta.
Frys in i skivor för att snabbt kunna stilla suget efter detta bröd, ett sug du garanterat kommer få med jämna mellanrum.
Kategori: | Frukost Bröd Tillbehör |
För 2 Batch(es)
4 dl bovetemjöl |
4 dl teffmjöl |
2 dl linsmjöl eller rismjöl |
2 dl havremjöl |
2 dl solrosfrön |
2 dl potatismjöl, ekologiskt |
1 dl psylliumfröskal |
1.5 msk salt |
100 g färsk jäst |
12 dl vatten |
1 dl honung eller annan naturlig sötning |
2 msk rapsolja eller ghee |
2 st äggvitor (valfritt) |
Fantastiskt gott bröd! Saftigt i mitten och med härliga kanter. Dock jäser brödet lite mer än j...
Full Review