Att äta friterad mat varje dag är kanske inte rekommenderat, men det behöver inte vara en katastrof någon gång ibland - så länge man håller sig till oljor som klarar en hög temperatur, som ghee eller kokosolja. Det är ändå något oemotståndligt med en kryddig, fräsch, krispig men samtidigt mjuk och fluffig falafel.
Dessa kan också stekas i vanlig stekpanna som bönbiffar. Kanske det även går att luftfritera (Air Fry) för dem som har en sådan maskin.
Hemligheten med att göra falafel, eller bönbiffar, som håller ihop är att använda okokta bönor. Stärkelsen som finns kvar i de okokta bönorna gör att de kommer att klibba ihop och bevaras intakta i pannan eller fritösen och få en perfekt konsistens på utsidan och insidan.
Kategori: | Lunch & Middag Anti-Candida Detox Äggfritt |
För 4 person(er)
3 dl Torkade Kikärter |
5 st Vitlöksklyftor |
1 st liten gul lök / schallottenlök |
2 tsk Celtic havssalt |
Svartpeppar |
2 dl Korianderblad, mynta och persilja |
2 tsk Spiskummin |
2 tsk Koriander |
ev lite vatten om massan är för torr |
Kokosolja eller Ghee till Stekning |