Skip to main content
Må bra naturligt logo
Raw Brownies
Super easy
Cheap

En hälsosammare Brownie! Den är rå och innehåller näringsrika ingredienser som nötter, mandlar och rå Kakao. Den är sockerfri, (fri från raffinerat, vitt socker), och innehåller istället dadlar som är naturligt söta. I glasyren har vi lagt xylitol, även kallat björksocker, men det går att byta ut mot lönnsirap eller rissirap. 

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Mellanmål & Snacks Rawfood Detox Äggfritt
Seasons

Du behöver:

Botten

2 dl valnötter
2 dl mandlar
25 dadlar
1.25 dl Rå kakaopulver
0.5 tsk himalayasalt
1 tsk vaniljpulver

Glasyr

1 dl kokosgrädde
100 g smält mörk choklad
2 msk xylitol eller lönnsirap
0.5 tsk himalayasalt

Garnering

krossade valnötter
riven choklad eller kakaonibs

Gör så här:

  1. Placera en burk kokosmjölk i kylen minst några timmar innan. (Vi har alltid minst en kokosmjölk/-grädde i kylen för spontan bakning).
  2. Häll valnötterna och mandlarna i en köksassistent (vi använder den helt fantastiska blendern Blendtec) och mixa väl.
  3. Tillsätt kakaopulver, vaniljpulver och saltet. Mixa.
  4. Kärna ur dadlarna och häll i dem i köksassistenten några i taget, mixa väl.
  5. Det ska bli en kladdig deg som håller ihop när du trycker till den.
  6. Sätt bakplåtspapper i en fyrkantig burk/form.
  7. Häll ut degen på bakplåtspappret.
  8. Krossa några valnötter och strö på degen. Fördela valnötterna.
  9. Tryck sedan ut degen gör den så jämn som möjlig. 
  10. Du kan lyfta upp bakplåtspappret och dra ihop kanterna lite för att göra degen tjockare
  11. Sätt sedan tillbaka degen igen i formen och platta till ytterligare. 
  12. Sätt in formen i kylskåpet medan du gör glaceringen.
  13. Smält chokladen i ett vattenbad på låg värme på spisen.
  14. Ta fram kokosmjölken från kylen och öppna burken.
  15. Skopa ut det tjockare övre lagret och placera i en bunke. Förhoppningsvis blir det minst ca 1 dl.
  16. Häll den smälta chokladen i samma bunke.
  17. Vispa med en elvisp så det blir tjockt och krämigt.
  18. Tillsätt sötningen och saltet och vispa. Du kan använda björksocker/xylitol eller någon annan sötning du föredrar.
  19. Ta ut formen från kylskåpet. Fördela glaceringen i ett jämnt lager på botten med hjälp av en slickepott.
  20. Garnera med krossade valnötter, riven choklad och/eller Kakaonibs.
  21. Bitarna som inte blivit uppätna kan förvaras i kylskåpet i upp till 1 vecka.

Liknande Recept

Kommentarer 3/5

Martina

Mycket goda!

26 jan 2021
Natali

Got å nyttigt

26 maj 2020

Kommentera



Dela det här receptet