Hasselnötsplättar
Super easy
Cheap
Goda hasselnötsplättar!
Passar dig som går på candidadiet. Tänk på att välja rätt tillbehör.
Kategori: | Frukost Mellanmål & Snacks |
Seasons | |
Tags: | äggfritt, Glutenfritt |
Du behöver:
Recept
1 dl hasselnötsmjöl |
1 dl bovetemjöl |
1 tsk bakpulver |
1 msk psylliumfröskal |
3 dl nöt- / havremjölk |
2 msk ghee |
Gör så här:
- Låt psylliumfröskalen svälla ca 10-15 min i 1 dl av mjölken.
- Blanda ihop de torra ingredienserna för sig.
- Häll i resterande mjölken över psylliumfröskalen och häll sakta vätskan över de mjölkblandningen, samtidigt som du rör om.
- Vänd när sidan uppåt har stelnat någorlunda. Stek tills båda sidorna är gyllene.
- Serveras med:
Förslagsvis lite frysta bär svagt uppvärmd och mosad på spisen. Kan sötas lite extra med lönnsirap, kokosnektar, banan eller xylitol (den sistnämnde är att rekommendera vid candida)