Skip to main content
Må bra naturligt logo
Hasselnötsplättar
Super easy
Cheap

Goda hasselnötsplättar! 
Passar dig som går på candidadiet. Tänk på att välja rätt tillbehör.

Dela det här receptet

Kategori: Frukost Mellanmål & Snacks
Seasons
Tags: äggfritt, Glutenfritt

Du behöver:

Recept

1 dl hasselnötsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk psylliumfröskal
3 dl nöt- / havremjölk
2 msk ghee

Gör så här:

  1. Låt psylliumfröskalen svälla ca 10-15 min i 1 dl av mjölken.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna för sig.
  3. Häll i resterande mjölken över psylliumfröskalen och häll sakta vätskan över de mjölkblandningen, samtidigt som du rör om.
  4. Till sist häll i ghee eller kokosolja om du fördrar. Blanda väl.
  5. Hetta upp stekjärnet med lite ghee (eller kokosolja) och häll sedan ca 0,5 dl åt gången för att steka.
  6. Vänd när sidan uppåt har stelnat någorlunda. Stek tills båda sidorna är gyllene.
  7. Serveras med:
    Förslagsvis lite frysta bär svagt uppvärmd och mosad på spisen. Kan sötas lite extra med lönnsirap, kokosnektar, banan eller xylitol (den sistnämnde är att rekommendera vid candida)

Bli först att kommentera



Dela det här receptet