Skip to main content
Må bra naturligt logo
Råa Superbollar
Super easy
Cheap

Att göra små blissballs som de här är ett utmärkt sätt att lura i sina familjemedlemmar (eller sig själv) i mer näring utan att de egentligen vet om att de får det.

I det här receptet har vi använt oss av Rödbetspulver men även andra superfoods pulver som chlorella, spirulina eller annat superpulver som du tycker om/behöver.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Mellanmål & Snacks Rawfood Detox Äggfritt
Seasons

Du behöver:

Recept

1 dl mandlar
1 dl pecannötter
6 st färska dadlar
1 msk rödbetspulver
1 nypor havssalt
1 msk kokosolja

Chokladöverdrag

0.5 dl kakaosmör
0.5 dl kakaopulver
0.5 dl xylitol, mixad
nypa salt

Gör så här:

  1. Mixa mandlarna i en matberedare.
  2. Kärna ur dadlarna.
  3. Tillsätt de andra ingredienserna.
  4. Mixa väl.
  5. Rulla till små bollar.
  6. Klara :)
  7. Chokladöverdrag
  8. Sätt in bollarna i kylen medan du gör chokladöverdraget.
  9. Smält kakaosmöret i ett vattenbad på låg värme. När ca 50% av kakaosmöret är smält ta bort från värmen så temperaturen inte kommer överstiga 42 grader (om du vill den ska vara rå). 
  10. Mixa xylitolet i en mixer.
  11. När kakaosmöret är helt smält häll i kakaopulver och det som nu blivit xylitolpulver. Rör runt. 
  12. (Vill du temperera chokladen så fortsätter du röra runt konstant tills massan gått ner till 28 grader. Sen värmer du upp den igen till 31,5 grader - låt den inte gå över 33 grader)
  13. Doppa bollarna i den smälta chokladen och sätt in i fyrs/kyl. Vill du ha ett tjockare lager så doppar du dem igen när det första laget stelnat till. 
  14. Förvaras i kylskåp.
    superbollar pin

Bli först att kommentera



Dela det här receptet