Rå Apelsintårta
Super easy
Cheap
En oerhört god tårta som bara blir godare om den får stå någon dag. Något att bjuda dina mest kära vänner på. Den är oemotståndligt god.
Kategori: | Fika & Desserter Rawfood Detox |
Seasons |
Du behöver:
Botten
10 st färska dadlar |
1 dl mandlar |
1.5 dl valnötter |
0.5 dl kokosflingor |
0.5 dl kakaopulverk |
1 nypa havssalt |
2 tsk kokosolja |
0.5 dl Vatten |
Fyllning
1 tsk äkta vaniljpulver |
3 dl cashewnötter (blötlagda i minst 8 h) |
1 st apelsin, både rivet skal och saften ur |
2 dl kokosnektar |
1.25 dl kakaopulver |
0.5 tsk havssalt |
2 dl kokosolja |
1 dl kallpressad kokosolja |
Garnering
0.5 st Passionsfruktskärnor |
lite riven apelsinskal (ekologisk) |
Gör så här:
- Börja med att mixa nötterna, kokosflingorna och kakao i en matberedare.
- Tryck ut den jämnt i en springform och placera den sedan i kylskåpet.
- Mixa sedan de blötlagda cashewnötterna, apelsinjuicen, apelsinskalet och kakaopulvret i matberedaren.
- Häll försiktigt i det smälta, kakaosmöret, kokosnektar (kan ersättas mot yaconsirap som ett raw alternativ) och kokosoljan under omrörning från matberedaren i cashewröran.
- Häll fyllningen över bottnen i springformen.
- Täck springformen.
- Låt den stå helst över natten, den är som godast dagen efter.
- Servera med rivet apelsinskal och passionsfrukt som garnering.
- Njut av denna delikata tårta!