Rå Apelsintårta
Super easy
Cheap
En oerhört god tårta som bara blir godare om den får stå någon dag. Något att bjuda dina mest kära vänner på. Den är oemotståndligt god.
| Kategori: | Fika & Desserter Rawfood Detox |
| Seasons |
Du behöver:
Botten
| 10 st färska dadlar |
| 1 dl mandlar |
| 1.5 dl valnötter |
| 0.5 dl kokosflingor |
| 0.5 dl kakaopulverk |
| 1 nypa havssalt |
| 2 tsk kokosolja |
| 0.5 dl Vatten |
Fyllning
| 1 tsk äkta vaniljpulver |
| 3 dl cashewnötter (blötlagda i minst 8 h) |
| 1 st apelsin, både rivet skal och saften ur |
| 2 dl kokosnektar |
| 1.25 dl kakaopulver |
| 0.5 tsk havssalt |
| 2 dl kokosolja |
| 1 dl kallpressad kokosolja |
Garnering
| 0.5 st Passionsfruktskärnor |
| lite riven apelsinskal (ekologisk) |
Gör så här:
- Börja med att mixa nötterna, kokosflingorna och kakao i en matberedare.
- Tryck ut den jämnt i en springform och placera den sedan i kylskåpet.
- Mixa sedan de blötlagda cashewnötterna, apelsinjuicen, apelsinskalet och kakaopulvret i matberedaren.
- Häll försiktigt i det smälta, kakaosmöret, kokosnektar (kan ersättas mot yaconsirap som ett raw alternativ) och kokosoljan under omrörning från matberedaren i cashewröran.
- Häll fyllningen över bottnen i springformen.
- Täck springformen.
- Låt den stå helst över natten, den är som godast dagen efter.
- Servera med rivet apelsinskal och passionsfrukt som garnering.
- Njut av denna delikata tårta!
