Råa Pepparkaksbollar
Super easy
Cheap
Dessa små delikata bollar smakar pepparkaka, fast med all näring bibehållen då de inte är uppvärmda. Perfekta små bollar till eftermiddagsfikat eller när du vill ge dina barn ett hälsosamt alternativ till de vanliga pepparkakorna.
Kategori: | Fika & Desserter Mellanmål & Snacks Rawfood Detox |
Seasons | Winter |
Du behöver:
Recept
2 dl Mandlar |
5 st Färska Dadlar |
1 tsk Mald Nejlika |
2 tsk Malen Kanel |
1 nypor Himalayasalt |
0.5 tsk Mald Ingefära |
1 msk Kokosolja |
Chokladöverdrag
0.5 dl Kakaosmör |
0.5 dl Rå Kakaopulver |
0.5 dl Mixad Xylitol |
nypa salt |
Gör så här:
- Mixa mandlarna i en matberedare.
- Kärna ur dadlarna. (Har du inte färska dadlar så kan du blötlägga torkade dadlar i varmt vatten ca 15 min)
- Tillsätt de andra ingredienserna.
- Mixa väl.
- Rulla till små bollar.
- Klara :)
- Chokladöverdrag
- Sätt in bollarna i kylen medan du gör chokladöverdraget.
- Smält kakaosmöret i ett vattenbad på låg värme. När ca 50% av kakaosmöret är smält ta bort från värmen så temperaturen inte kommer överstiga 42 grader (om du vill den ska vara rå).
- Mixa xylitolet i en mixer.
- När kakaosmöret är helt smält häll i kakaopulver och det som nu blivit xylitolpulver. Rör runt.
- (Vill du temperera chokladen så fortsätter du röra runt konstant tills massan gått ner till 28 grader. Sen värmer du upp den igen till 31,5 grader - låt den inte gå över 33 grader)
- Doppa bollarna i den smälta chokladen och sätt in i fyrs/kyl. Vill du ha ett tjockare lager så doppar du dem igen när det första laget stelnat till.
- Förvaras i kylskåp.