Råa Superbollar
Super easy
Cheap
Att göra små blissballs som de här är ett utmärkt sätt att lura i sina familjemedlemmar (eller sig själv) i mer näring utan att de egentligen vet om att de får det.
I det här receptet har vi använt oss av Rödbetspulver men även andra superfoods pulver som chlorella, spirulina eller annat superpulver som du tycker om/behöver.
Kategori: | Fika & Desserter Mellanmål & Snacks Rawfood Detox Äggfritt |
Seasons |
Du behöver:
Recept
1 dl mandlar |
1 dl pecannötter |
6 st färska dadlar |
1 msk rödbetspulver |
1 nypor havssalt |
1 msk kokosolja |
Chokladöverdrag
0.5 dl kakaosmör |
0.5 dl kakaopulver |
0.5 dl xylitol, mixad |
nypa salt |
Gör så här:
- Mixa mandlarna i en matberedare.
- Kärna ur dadlarna.
- Tillsätt de andra ingredienserna.
- Mixa väl.
- Rulla till små bollar.
- Klara :)
- Chokladöverdrag
- Sätt in bollarna i kylen medan du gör chokladöverdraget.
- Smält kakaosmöret i ett vattenbad på låg värme. När ca 50% av kakaosmöret är smält ta bort från värmen så temperaturen inte kommer överstiga 42 grader (om du vill den ska vara rå).
- Mixa xylitolet i en mixer.
- När kakaosmöret är helt smält häll i kakaopulver och det som nu blivit xylitolpulver. Rör runt.
- (Vill du temperera chokladen så fortsätter du röra runt konstant tills massan gått ner till 28 grader. Sen värmer du upp den igen till 31,5 grader - låt den inte gå över 33 grader)
- Doppa bollarna i den smälta chokladen och sätt in i fyrs/kyl. Vill du ha ett tjockare lager så doppar du dem igen när det första laget stelnat till.
- Förvaras i kylskåp.