Skip to main content
Må bra naturligt logo
Rå Apelsintårta
Super easy
Cheap

En oerhört god tårta som bara blir godare om den får stå någon dag. Något att bjuda dina mest kära vänner på. Den är oemotståndligt god.

Dela det här receptet

Kategori: Fika & Desserter Rawfood Detox
Seasons

Du behöver:

Botten

10 st färska dadlar
1 dl mandlar
1.5 dl valnötter
0.5 dl kokosflingor
0.5 dl kakaopulverk
1 nypa havssalt
2 tsk kokosolja
0.5 dl Vatten

Fyllning

1 tsk äkta vaniljpulver
3 dl cashewnötter (blötlagda i minst 8 h)
1 st apelsin, både rivet skal och saften ur
2 dl kokosnektar
1.25 dl kakaopulver
0.5 tsk havssalt
2 dl kokosolja
1 dl kallpressad kokosolja

Garnering

0.5 st Passionsfruktskärnor
lite riven apelsinskal (ekologisk)

Gör så här:

  1. Börja med att mixa nötterna, kokosflingorna och kakao i en matberedare.
  2. Tillsätt dadlar, havssalt, kokosolja och vatten. Det ska bli en kladdig deg som håller ihop.
  3. Tryck ut den jämnt i en springform och placera den sedan i kylskåpet.
  4. Smält kokosolja, kakaosmör och den kokosnektar försiktigt på låg värme i en kastrull på spisen.
  5. Mixa sedan de blötlagda cashewnötterna, apelsinjuicen, apelsinskalet och kakaopulvret i matberedaren.
  6. Häll försiktigt i det smälta, kakaosmöret, kokosnektar (kan ersättas mot yaconsirap som ett raw alternativ) och kokosoljan under omrörning från matberedaren i cashewröran.
  7. Häll fyllningen över bottnen i springformen.
  8. Täck springformen.
  9. Låt den stå helst över natten, den är som godast dagen efter.
  10. Servera med rivet apelsinskal och passionsfrukt som garnering.
  11. Njut av denna delikata tårta!

Bli först att kommentera



Dela det här receptet