Veganska Chokladbiskvier - Sarah Bernhardt-bakelser
Easy
Fairly cheap
Dessa smaskiga Sarah Bernhardt-bakelser är ett hälsosammare alternativ till den klassiska du finner på de allra flesta konditorier. Det här receptet är dessutom helt veganskt utan smör och ägg, som annars är så vanligt i dem. Passar utmärkt inte bara för veganer utan även för de som är äggallergiker. Givetvis är även denna fri från gluten och raffinerat socker.
Kategori: | Fika & Desserter Äggfritt |
Seasons |
Du behöver:
Botten
2 msk kokosolja |
0.5 tsk äkta vaniljpulver |
3 dl mandelmjöl |
0.75 dl kokosnektar |
0.5 tsk bakpulver |
Fyllning
1.5 dl cashewnötssmör |
0.75 dl kokosnektar |
0.5 tsk äkta vaniljpulver |
1 nypa havssalt |
2 msk ekologisk kakao |
2 msk kokosolja |
några droppar citronjuice |
Glasyr
200 g smält ekologisk mörk choklad |
Gör så här:
- Blanda ihop ingredienserna för bottnen till en jämn smet.
- Klicka ut smeten på ett insmort bakplåtspapper (som är lagd på en bakplåt). Försök göra dem så runda du kan och platta till dem. Det blir ca 10 styck.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 10 min.
- Använd en matberedare för att mixa ingredienserna till fyllningen så jämn som möjligt.
- Ta ut bottnen när de är klara och låt svalna.
- Klicka sedan på fyllningen på bottnarna.
- In med dem i frysen en stund så det blir lättare att doppa dem i chokladen.
- Smält under tiden chokladen i ett vattenbad.
- Doppa kakorna i chokladen och placera i kylskåpet för att svalna.