Lathund: Hitta rätt tillskott för magen

Majoriteten av kunderna som kommer till oss har någon form av magproblem. Ibland kanske de kommer av andra anledningar, men frågar man om deras mage får man även höra de har svårt att smälta maten, halsbränna, diarré ofta eller är förstoppade. Detta återspeglar hur det är stort i vårt land. Många, många har problem med magen och de allra flesta vill ju ändå göra något åt det. Men när det kommer till produkter för magen som man kan köpa på hälsokosten så kan det ibland kännas överväldigande, vad är det egentligen man ska ta och varför och vem behöver vad?

Här kommer en liten lathund med några utvalda magprodukter på hemsidan som många kunder har tyckt om.

Snabb navigera till:

Matsmältning

Det allra första vi rekommenderar för matsmältningsproblem är matsmältningsenzymer och/eller bitterörter.  


Våra populäraste matsmältningsenzymer:


324 kr


395 kr


337 kr


Några av våra mest populära bitterörter för matsmältning:


300 kr


200 kr


519 kr


Produkter många har använt sig för att bli av med halsbränna:


841 kr


229 kr


Behövs alla dessa produkter?

Nej du behöver inte alla produkter. Och om du behöver en från varje kategor beror lite på. Det beror på din sjukdomshistoria, hur länge du haft problem och vilken funktion i matsmältningssystemet som inte är helt i balans. Ibland kan man behöva använda tex matsmältningsenzymer, bitterört och saltsyra tillskott till en början. För att sedan kanske bara använda matsmältningsenzymer i fortsättningen och variera in emellan med lite saltsyra eller bitterörter. 

Har du näringsbrister som till exempel zink så behöver du ofta saltsyra tillskott. Har du svårt att smälta kött är saltsyratillskott det du behöver. 
Är du uppsvullen efter du ätit och du vet att det inte är pga SIBO behöver du matsmältningsenzymer, ibland i kombination med probiotika.

Det kan fortfarande kännas som ett virrvarr. Så för att få absolut bästa hjälp rekommenderar vi att du tar kontakt med en funktionsmedicinsk näringsterapeut som kan hjälpa dig att få reda på exakt vad du behöver. Efter att ha gjort en del analyser, kanske kollat på olika symptom på kroppen, gjort ett levande blodanalys m.m. kan du få reda på mer exakt vilken eller vilka produkter just DU behöver. 

Tarmhälsa

En bra tarmhälsa är grunden för att vi inte ska få andra sjukdomar och även för att må bra mentalt. Ett problem som förstoppning eller diarré kan verkligen göra att hela ens livskvalité försämras. Men det finns enkla knep och produkter som många av våra kunder har med framgång använt sig av.


Populära produkter för att förbättra tarmfloran:


220 kr


179 kr


35 kr


Populära produkter för att läka en läckande tarm:


275 kr


399 kr


359 kr


Populära produkter för att bli av med förstoppning:


369 kr


349 kr


Produkter som är populära för att bli av med diarré:


Tänk på:

Gå alltid till grunden

Det är viktigt att komma ihåg att diarré, förstoppning och liknande är symptom på en mage- och tarm som inte är i balans av olika orsaker. Det kan vara på grund av en rubbad tarmflora efter en penicillinkur, kanske en överväxt av jästsvamp som candida eller kanske parasiter. En läckande tarm kommer heller aldrig bli hel igen förrän man undviker livsmedel som irriterar den. Det är mycket vanligare än man kanske tror att man har de här underliggande problemen och för att verkligen få långsiktiga resultat med tarmen. Därför rekommenderar vi dig att antingen ta kontakt med näringsterapeut som jobbar med funktionsmedicin eller gör olika analyser, som ex parasit- /candida test och/eller matintoleranstest, för att verkligen förstå vad som är grundorsaken.

Kontakt

 • Organisationsnr: 556743-0698
 • Odens Tvärgränd 12 • 231 42 Trelleborg
 • Telefon: 0707-540 786
 • Mejla oss gärna: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • Vi svarar inom 48 h

Mer hos MåBra naturligt

Missa ingenting & få 10% rabatt!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp när du börjar prenumerera på våra nyhetsbrev! Håll koll på alla våra erbjudanden och ta del av särskilda erbjudande bara för de som får vårt nyhetsbrev.

Aktivera javascript för att skicka detta formulär


Fri frakt över 300

Snabba leveranser

Trygg betalning

Kunnig personal

 • Frågor och Svar
 • Köpvillkor
 • Bra Länkar
 • Fyndhörna
 • Logga in / Skapa konto
 • Kontakta Oss
 • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Webbsida av Joomlaproffs.se